Закуската на професор Мермерски
Необходими продукти за закуска за вечно здраве и младост на проф. Мермерски:
1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 супена лъжица ябълков пектин
3. 1 супена лъжица мед
4. 40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха)
5. ½ чаена лъжица канела
6. 30 капки прополис
Пробиотична закваска за българско кисело мляко
Оригинална пробиотична закваска за истинско българско кисело мляко! Саше от 10 гр за 2 литра прясно мляко.
Съдържание в 1 пакетче закваска за кисело мляко натурална 10g: 300mg над един милиард живи клетки на лиофилизирани пробиотични монокултури на оригинални щамове на Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилус; Пребиотик: 9,7 гр.
Пробиотичната закваска за българско кисело мляко е в сухо състояние и е получен по иновативна технология, което дава възможност за съхранението му при стайна температура, за разлика от всички други подобни продукти, които се съхраняват на във фризер. Биотехнологията на производството наподобява природната, където Lactobacillus Bulgaricus се съхранява и размножава в естествени климатични условия на съответния географски район. Млякото, което се получава при заквасване с този вид закваска е с вкус на оригинален български йогурт. Съгласно Codex Alimentaris Standart от 2003 г. на Световната Организация по прехрана, oригиналното българско кисело мляко, известно в света като йогурт трябва да съдържа изобилие от живи клетки от Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Termophilus, да има специфичен аромат и вкус, консистенция и определени биологични качества.
Съдържание в 10 гр (за 2 литра прясно мляко): 1 х 1011 Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus.
Пробиотичната заксваска за българско кисело мляко не съдържа консерванти и генноманипулирани микроорганизми или изкуствени оцветители.